Tapahtumakalenteri

Ma 2.3.2015 Avoimet ovet Övre Nybackassa

Ma 13.4.2015 Avoimet ovet Övre Nybackassa

 

 

 

 


Menneet tapahtumat

Menneet tapahtumat 2014

Menneet tapahtumat 2013

Menneet tapahtumat 2012

Menneet tapahtumat 2011

Menneet tapahtumat 2010

Menneet tapahtumat 2009

Menneet tapahtumat 2008

Menneet tapahtumat 2007

Menneet tapahtumat 2006

 

 

Menneet tapahtumat 2009

16.12.2009 Helsingin pitäjä 2010 -vuosikirjan julkistaminen

Tilaisuutemme Katriinassa alkoi klo 17.00. Kanssamme uutta vuosikirjaa oli juhlistamassa vs. vapaa-ajan ja asukaspalvelujen toimialajohtaja Heidi Nygren, joka kuvaili uutta kirjaa sekä Vantaa-Seuran toimintaa lämpimin sanoin. Vuosikirjan päätoimittaja Jukka Hako esitteli kirjan sisällön ja kertoi Katrinebergin alueen historiasta.

16.12.2009 Vantaa-Seuran sääntömääräinen syyskokous

Vantaa-Seuran sääntömääräinen syyskokous pidettiin klo 19.00, vuosikirjan julkistustilaisuuden jälkeen. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, päätettiin mm. vuoden 2010 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta sekä valittiin Jukka Hako yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2010 ja Antti Jokela, Matti Sippola, Marianne Träskman sekä Kati Tyystjärvi johtokunnan jäseniksi vuosiksi 2010–2011.


22.11.2009 Musiikkia ja luento Pyhän Laurin kirkon kirkkotekstiileistä Kahvitupa Laurentiuksessa

Vantaan musiikkiopiston oppilaat esittivät kansanmusiikkia ja tutkija FM Hanna Kemppi luennoi Pyhän Laurin kirkon kirkkotekstiileistä. Saimme tutustua myös kirkon asehuoneen kirkkotekstiili-näyttelyyn.Kahvitupa oli täynnä ja tunnelma lämmin!


Teatteri Vantaan†Voitto kotiin†to 29.10.2009

Näytelmä kertoi erään pariskunnan elämänmenosta, jossa arjen idyllin rikkoi miehen työn menetys. Keski-ikäinen pariskunta söi, joi, rähisi - ja haaveili lottovoitosta. Niin kauan kuin oli toivoa oli myös elämää! Näytelmän on kirjoittanut saksalainen Oliver Bukowski, joka tunnetaan mm. omintakeisista ja yhteiskuntakriittisistä näytelmistään. Teatteri Vantaalle näytelmän oli ohjannut Seppo Honkanen. Rooleissa nähtiin Anne Nielsen ja Juha Veijonen.


Arkeologiaa ja Vantaan historiallisia rajoja Vantaan Aikuisopistossa

Vantaa-Seura järjesti yhteistyössä Vantaan Aikuisopiston kanssa Vantaan historiaa käsittelevän luentosarjan. Luennot pidettiin Tikkurilassa Aikuisopiston tiloissa.

14.10.2009 -Tuoreita tutkimustuloksia Vantaan keskiaikaisesta Gubbackasta-. Luennoitsijana arkeologi Andreas Koivisto.

21.10.2009 -Vantaan keskiaikainen tiestö-. Luennoitsijana arkeologi Andreas Koivisto.

28.10.2009 -Vantaan rajojen historiaa-. Luennoitsijana Vantaa-Seuran puheenjohtaja, FM Jukka Hako.


"Kivi soikoon" - kuoroteatteria Martinuksessa 10.10. klo 17

Tikkurilan Mieskuoro ja Teatteriryhmä KolmasPyörä esittivät Aleksis Kiven 175-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kirjailijan eri elämänvaiheista koostetun laulunäytelmän. Täysin vantaalaisvoimin syntyneen kulttuurihankkeen myötä oli mahdollista tutustua kansalliskirjailijamme sisimpään olemukseen.


Tutustuminen Vantaan maatalousmuseon näyttelyyn "Välähdyksiä Helsingin pitäjän kirkonkylästä" 23.9.

Tutustuimme Vantaa-Seuran ryhmällä Vantaanlaaksossa sijaitsevaan Maatalousmuseo Emiliin. Tänä syksynä vierailijoilla on mahdollisuus kurkistaa perusnäyttelyn lisäksi Kirkonkylän elämään. Erikoisnäyttelyssä -Välähdyksiä Helsingin pitäjän Kirkonkylästä- esitellään Kirkonkylän historiaa valokuvien ja museoon päätyneiden esinelahjoitusten kautta. √"äneen pääsevät niin rovasti Otto Weckström kuin kylän vanhimman säilyneen talon, Nygrannaksen, entinen isäntä herastuomari Fritiof Winberg.

Lisätietoja museosta www.vantaanmaatalousmuseo.fi.


Syysretki Vantaan Kuninkaantien reitille 
su 6.9.2009

Syysretkellä tutustuimme vanhaan valtaväylään, Kuninkaantiehen tai toiselta nimeltään Suureen rantatiehen, joka kulki muinoin Viipurista Turkuun. Tie kulki Vantaan läpi ja lähdimme aamulla seuraamaan reittiä Linnaisista käsin. Kokopäiväretki päättyi Sipoon rajan tuntumaan.

Retkellä toimi oppaana arkeologi Andreas Koivisto, joka on ollut mukana kartoittamassa Kuninkaantien osuutta Vantaalla. Koivisto kertoi matkalaisille myös vanhoista ja kadonneista kylänpaikoista sekä kestikievareista. Muusta matkalla vastaan tulleesta rakennuskulttuurista meille kertoi Vantaa-Seuran puheenjohtaja Jukka Hako.


Vantaan Näyttämön -Kivenpyörittäjän kylä- Navethaliassa ti 18.8.

Vantaan Näyttämön vauhdikasta ja hauskaa kesäteatteriesitystä -Kivenpyörittäjän kylä- kävimme katsomassa Vantaa-Seuran 25 hengen porukalla tiistaina 18.8.


Myllyillat ja kulttuurikävelyt alkoivat 3.6.2009

Vantaa-Seuran opastetut kulttuurikävelyt Kirkonkylässä alkoivat keskiviikkona 3.6.2009. Myös ohjelmalliset Myllyillat yhdistyksen omistamalla Kirkonkylän myllyllä pyörähtivät käyntiin keskiviikkona 3.6. klo 18.30.

Myllykesän puhalsi käyntiin tuttuun tapaan Puhallinorkesteri Louhi. Orkesteria johti Anne Peltonen. Tervetulosanat lausui Vantaa-Seuran puheenjohtaja Jukka Hako ja myllykesän avasi vapaa-ajan ja asukaspalveluiden vs. toimialajohtaja Timo Juurikkala.


Vantaa-Seura mukana arkeologisilla yleisökaivauksilla

Vantaan Länsisalmen Gubbackassa on kaivettu esiin keskiaikaista kylää jo useana vuonna. Heinäkuun ajan arkeologit tutkivat vanhaa tienpohjaa sekä uunillista rakennusta ympäristöineen. Tänä kesänä Vantaa-Seura lähti mukaan Vantaan kaupunginmuseon yhteistyökumppaniksi ja järjesti paikalla yleisökaivaukset. Mullassa möyri ammattilaisten rinnalla yhden viikon aikana vapaaehtoisia yleisökaivajia.

Kaivaukset olivat osa Vantaan kaupungin historiatoimikunnan rahoittamaa keskiaika-projektia, jolla kerätään tietoa Vantaan heikosti tunnetusta keskiajasta.


Tutustuminen Vantaan historian perusnäyttelyyn¬†ti 2.6.2009

Vantaan kaupunginmuseon uusi perusnäyttely on nimeltään -Tarinamme Helsingestä Vantaaksi- ja se tutustuttaa kaupungin alueen historiaan tuhansien vuosien ajalta.


Kevätretki Kotkaan helatorstaina 21.5.2009

Vantaa-Seuran kokopäiväinen kevätretki suuntautui tänä vuonna Kymenlaaksoon, meren ja linnoitusten Kotkaan.

Oppaanamme kaupunkikiertoajelulla oli legendaarinen toimittaja ja entinen kansanedustaja, kotkalaisen Antero Kekkonen. Ajelun lomassa kuultiin juttuja Kotkasta, Ruotsinsalmen taistelusta sekä kotkalaisuudesta. Pääsimme opastetulle kiertokäynnille vastavalmistuneeseen merimuseoon, joka esittelee merenkulun historiaa. Tutustuimme myös arkeologi ILkka Kaskisen kanssa viime vuosiin saakka puolustusvoimien hallussa olleeseen Kyminlinnaan.


Vantaan kaupunkijuhlat 14.5.-17.5.2009

Vantaa-Seura järjesti kaupunkijuhlaviikolla seuraavat tapahtumat:

-Juuret syvällä Vantaan mullassa- -kierros Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla torstaina 14.5.

Ruotsinkielinen kulttuurikävely Helsingin pitäjän hautausmaalla ja kirkonkylässä torstaina 14.5.

-Kivikaudesta kaivoksiin - Myyrmäen historiaa- -luento Myyrmäen kirjastossa perjantaina 15.5.

Kotiseutupäivä Martinlaakson koululla lauantaina 16.5.

-Teemoja tenaville- -lastenkonsertti Martinlaakson auditoriossa lauantaina 16.5.


Teatteri Vantaassa M.A. Numminen ja 
-Kielletyt laulut- 1.4.

Kielletyt laulut -konsertti tutustutti M.A. Nummisen tahdittamana 1960-luvun Suomen yhteiskunnalliseen ilmapiiriin. Numminen esitti kappaleitaan, jotka katsottiin 60-luvulla epäsoveliaiksi ja niiden esittäminen kiellettiin. Laulujen välisissä spiikkauksissa Numminen muisteli hauskasti 1960-luvun Suomea, henkistä ilmapiiriä ja uransa alkuvaiheita.


Kevätkokous ti 31.3. Kotiseututalo Påkaksessa

Vantaa-Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 31.3. klo 18.00 Kotiseututalo Påkaksessa. Paikalla oli 15 jäsentä, jotka hyväksyivät mm. tilit ja toimintakertomuksen vuodelta 2008 sekä käsittelivät muut kevätkokoukselle kuuluvat asiat.