Yhdistyksen historiaa

Toimintakertomus 2013 (pdf)

Toimintakertomus 2012 (pdf)

YHDISTYS

Vantaa-Seura tekee modernia kotiseututyötä Vantaalla. Yhdistys julkaisee ja kustantaa vuosittain ilmestyvää Helsingin pitäjä -vuosikirjaa, jossa julkaistaan uutta tutkimusta Vantaan historiasta. Uusi vuosikirja ilmestyy syksynh lopulla.

Vantaa-Seura järjestää retkiä ja tilaisuuksia jäsenilleen. Kesäisin Helsingin pitäjän kirkonkylässä tehdään kulttuurikävelyitä sekä vietetään ohjelmallisia Myllyiltoja. Syksyisin tehdään retki Vantaan alueella kun taas keväisin lähdetään tutustumaan muiden kuntien nähtävyyksiin.

Yhdistys myös vuokraa Vantaan kaupungilta kotiseututalo Övre Nybackaa. Vanhan ajan henkeä uhkuvassa talossa yhdistys järjestää kokouksiaan ja erilaisia tilaisuuksia. Taloa myös vuokrataan mm. kokous- ja juhlakäyttöön.

Vantaa-Seuran yhteydessä toimii kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen nimeä kantava rahasto, joka keskittyy perinteen tallennukseen. Rahaston varoin keräämme mm. suullista perinnettä sekä tallennamme vantaalaista maisemaa valokuvaamalla. Rahasto on kerännyt myös valokuvia.

Yhdistyksen jäsenmaksu vuonna 2015 on 18 €. Vantaa-Seuran puheenjohtajana toimii Andreas Koivisto.