Yhdistyksen historiaa

Toimintakertomus 2013 (pdf)

Toimintakertomus 2012 (pdf)

logo

Vantaa-Seuran logo on vuodelta 1986. Helsingin pitäjän kotiseutuyhdistys ehti toimia 25 vuotta, ennen kuin yhdistys hankki itselleen oman tunnuksen. Tunnuksen suunnittelusta järjestettiin suunnittelu-kilpailu Vantaan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen piirtäjälinjan oppilaille. Tammikuussa 1986 yhdistyksen johtokunnalla oli edessään lähes kymmenen erilaista ehdotusta.

Eniten johtokuntaa miellytti aihe, joka oli rakennettu Kirkonkylän myllyn ikkunasta. Voittaneen työn tekijäksi paljastui Helka Rusanen.

Nelikulmainen myllyn ikkuna kertoo meille Vantaan perinteen neljästä vaiheesta ensin Helsingin pitäjänä ja sen jälkeen Helsingin maalaiskuntana, Vantaan kauppalana ja nyt Vantaan kaupunkina. Ikkuna yhdistyksen symbolina antaa myös mahdollisuuden katsoa kahteen suuntaan: taaksepäin eiliseen, mutta myös tulevaisuuteen.

VANTAA-SEURAN HISTORIAA

Yhdistys on perustettu vuonna 1961 Helsingin pitäjän kotiseutu- ja museoyhdistys ry -nimellä. Vuonna 1983 yhdistys lyhensi nimensä Helsingin pitäjän kotiseutuyhdistykseksi.

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry muutettiiin yhdistyksen nimeksi syyskokouksessa 2006. Johtokunta oli pohtinut nimenvaihdosta jo pitkään. Entinen nimi liitettiin usein Helsingin pitäjän kirkonkylään, vaikka yhdistyksen toimialueena on perustamisesta lähtien vuodesta 1961 ollut koko Vantaa. Vantaa-Seuran uusi nettisivusoite www.vantaaseura.fi otettiin heti käyttöön. Uusia jäseniä on liittynyt nimenmuutoksen jälkeen runsaasti.

Helsingin pitäjä -julkaisu on ilmestynyt vuodesta 1963 lähtien, vuonna 1980 se laajeni nykyiseen vuosikirjamuotoonsa. Johtokunta päätti, että tutkimusjulkaisu Helsingin pitäjä jatkaa entisellä nimellään, vaikka nimenvaihdostakin pohdittiin pitkään.